Hazafelé… 4. rész (On Our Way Home… – Selected Quotes, part 4)


Fókuszban az Ige / The Word in Focus

hajo_vihar

A tengerünk lehet, hogy néha viharos – de egy tévedhetetlen Kormányosunk van, és ezért bizonyosan elérjük kikötőnket! Az útnak, mely ilyen dicsőséges vég felé visz minket, helyesnek kell lennie, még ha néha zord és viharos is! – John Newton (1725–1807)

**********

Majdnem hajótörést szenvedtél, de mégsem futottál zátonyra. A vihar felettébb dühöngött, de a hatalmas, tornyosuló hullámok közepette az Úr ereje megtartott és megőrzött téged. Lábaid majdnem eliszamodtak, lépéseid majdnem félrecsúsztak, de Isten, az Ő örökkévaló kegyelme által, szent erejével közbelépett, és mindez idáig – sokak csodálatára, de különösen a te nagy meglepődésedre – te még mindig a mennyei város felé tartó úton haladsz, és közelebb vagy hozzá, mint mikor először hittél! – C.H. Spurgeon (1834–1892)

**********

Amikor ti, tengerészek, már látjátok a kikötőt magatok előtt, és a part közelébe érve megláttok egy adott tájékozódási pontot, akkor az igen nagy megelégedettségetekre szolgál – jóllehet azelőtt rendkívüli mértékben aggodalmaskodtatok, nem látván semmilyen szárazföldet. Hasonlóképpen az istenfélő…

View original post 764 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s